Beléptető rendszerek

 

Objektumok biztonsági tényezői között szerepelnek a beléptető rendszerek. Leggyakoribb formájuk a kártyás beléptető, melyek fokozottabb biztonság esetén pin kódokkal kiegészíthetők. Magasabb biztonságú rendszerek inkább a biometrikus azonosítási módot alkalmazzák, melyek jobban kiszűrik a visszaélés lehetőségét. Ezek a közismert ujjlenyomat, érlenyomat azonosítók, de mai technológia lehetőséget ad akár az arc felismerés útján való azonosításra.

A kártyás rendszerek esetében a kissebb biztonsági faktorral rendelkező 125KHz kártyák a népszerűbbek. Ezek kedvezőbb árfekvése miatt váltak tömegtermékké. A 13,56 MHz Myfare kártyák nagyobb sebesség mellett biztonságosabbak. Áruk valamivel magasabb, de elviselhető.

A beléptető rendszerek egyik közkedvelt alkalmazása a munkaidő nyilvántartás. Ez a dolgozók által nem szeretett rendszer biztosítja a munkában töltött idő regisztrálását és a be- és kilépések minősítését.

A beléptető rendszerek számos tulajdonsággal rendelkeznek, mint pl. önálló vagy hálózatos, kombinált azonosítású, ajtók, sorompók vezérlése, antipassback (ismételt belépés tiltás). Általában egyedi tervezést igényelnek a eladatok optimális ellátására.

A SOYAL beléptető rendszert preferáljuk, az alkalmazott felügyeleti szoftver a TRIGGER Kft fejlesztése.

 

Új munkaidő nyilvántartó és
beléptető program

 

Beléptető program

A SOYAL beléptető rendszerekhez kifejlesztett programot egyszerű kezelhetősége, célratörő felépítése teszi közkedvelté. A program szabotázs, érvénykezeli a terminálok paramétereit, nyilvántartja a dolgozók adatait, mozgási jogosultságait, időbeli és térbeli korlátozásait. Legyűjti a terminálokban tárolt mozgási és egyéb eseményeket, ezeket a felhasználói kívánságok szerint szűri, csoportosítja, kilistázza. Továbbítja aszükséges adatokat a muinkaidő nyilvántartó modulnak. Kezeli a pillanatnyi jelenlétet (Ki-Hol-Van). Ajtók, sorompók, kapuk távoli nyitását támogatja. Kezeli a riasztási eseményeket, erőszakon nyitás, időn túli nyitvatartott ajtó,telen nyitási próbálkozás.

Jellemzői:

  • 1 - 255 terminál felügyelete (RS485 vagy TCP/IP)Több ajtós vezérlések, liftvezérlők kezelése Működési módtól függő felhasználó kezeléseTámogatja a kártyás, kódos és ujjnyomatos kezelést63 független és láncolható időzónát kezel Mozgási események naplózása Jelszavas szoftver védelemAjtók, sorompók, forgóvillák működési idő kezelése
  • Vendégek kezelése

DEMO video letöltés

 

Munkaidő nyilvántartó

Elkészült az új munkaidő nyilvántartó program. A program gyors analízissel, több munkarenddel hatékonyan készíti el a dolgozók jelenléti ívét. Ismeri, és automatikusan felismeri a műszakokat, és annak megfelelően számítja az eltöltött időket, műszak pótlékokat, túlórákat. Kezeli a rugalmas munkaren-deket, halmozott balansz értékeket. Kezelési leírása letölthető itt.

 

Jellemzői:

  • Korlátlan munkarend felvételeEgyedi, akár minden napra külön munkarendKésések, előbb távozások kezeléseMinősitett munkavégzések (magán, hivatalos)Szabadságok, kiküldetések,betegállományok kezeléseÜnnepnapok kezeléseManuális javítások (dokumentált) kezeléseMűszakos munkavégzések automatikus kezeléseTúlórák több szintű kezeléseSzervezetek szerinti szűrésKomplett jelenléti ívek készítése
  • Éves összesítés személyenkénti készítése