Karbantartás

Az autóját rendszeresen karbantartja? Ma már minden autótulajdonosnak magától értetendö, hogy a gépjárművek tervszerű, rendszeres karbantartásával növelhetjük autónk élettartamát, illetve hozzájárul, hogy a személyautónk biztonságos és gazdaságos maradjon.

 

Tervszerű megelözö karbantartás jelentösége

A vagyonvédelmi és biztonságtechnikai eszközök a telepítéstöl számítva sok esetben folyamatosan ellenörzés nélkül üzemelnek. A megfigyelörendszereknél, vagyonvédelmi rendszereknél szakszerű karbantartás hiányában sajnos legtöbb esetben akkor derülnek ki a problémák, amikor éppen egy fontos eseményt kellett volna jelezniük, rögzíteniük vagy meggátolniuk. Elöfordul, hogy a riasztó berendezésnél egyszer csak egy áramszünet alkalmával kiderül, hogy az akkumulátor már régóta nem működöképes, mozgásérzékelöjük hibásan van beállítva, és gyakran téves riasztást ad. Idövel a füstérzékelök elszennyeződhetnek, ebből adódóan a hibajelzések és téves jelzések sora jelentkezhet.

 

Partnereink, megrendelőink hosszú távú megelégedettsége érdekében biztonságtechnikai rendszereink utógondozására kiemelt figyelmet fordítunk , mind a garanciális idő tekintetében mind a garancia időn túli üzemben tartásra. Szerviz és karbantartási csomagjaink az összes elektronikus biztonságtechnikai és tűzvédelmi rendszerhez igénybe vehetőek , melyek a rendszeres karbantartásnak köszönhetően garantálják a telepített rendszerek hosszú távú megbízható működését, illetve jelentősen megnövelik a rendszerek élettartalmát. A rendszeres karbantartással elkerülhetőek a téves riasztások, a kényszerű üzemszünetek és az ezekkel járó veszteségek.

Hasznos tudni

•  Jogszabály írja elő, hogy a tűzjelző berendezés működőképességét rendszeresen felül kell vizsgálni és azt követően el kell végezni a szükséges karbantartást. A felülvizsgálatot és a karbantartást karbantartási naplóban vezetni kell.

•  A kamerarendszerek megfelelő működésese érdekében javasolt, rendszer átvizsgálások legalább negyedévente!

•  A riasztó rendszerek, beléptető rendszerek akkumulátorai 2-3 évente feltétlenül cserére szorulnak, működési rendszerükből adódóan folyamatosan veszítenek kapacitásukból.

•  A legtöbb már meglévő beléptető rendszer minimális ráfordítással munkaidő nyilvántartásra is alkalmassá tehető.

•  Szakszerűen megtervezett és telepített biztonságtechnikai, vagyonvédelmi rendszerek karbantartás vagy felülvizsgálat hiányában pár év elteltével amortizálódnak, veszíthetnek hatékonyságukból.

Telepített kamera, riasztórendszerek, beléptető rendszerek, tűzjelzők, sorompók a hosszú távú működéshez negyedévente, félévente vagy éves ciklikussággal ellenőriztetni kell, melyet akár karbantartási szerződés keretében biztosítunk.

Az úgynevezett javító karbantartás - előre nem tervezett ki nem számítható meghibásodásból eredő pl.: véletlen vagy direkt rongálás - melyek azonnali megoldást kívánnak, cégünk akár 24 órás ügyeleti rendszerben vállalja ezen hibaelhárításait.

 

TRIGGER Kft
1165 BUDAPEST
Emma utca 3/a.


 Tel: +36 30 9560946


mailto:triggerkft@trigger.hu